home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Bloemen
Pagina afdrukken E-mail   Bloemenparadijs

  Bestemmingen

  Documentatiepakket

  Privé-begeleiding

  Groepen

  Kiezen

  Foto'sBloemenparadijs: orchideeëneiland in opkomst
Lesbos heeft een buitengemeen rijke flora: er zijn ruim 1500 plantensoorten geregistreerd.
De filosoof en wetenschapper Theophrastus beschreef de plantenrijkdom van zijn eiland al in de 4e eeuw voor Christus en wordt mede daarom beschouwd als de grondlegger van de botanie.

Vooral voor orchideeënliefhebbers is Lesbos een paradijs: het heeft de meeste soorten van alle Egeïsche eilanden! 
Een aantal daarvan werd in de 19e eeuw beschreven door twee Franse botanisten, vader en zoon Candargy, maar pas sinds eind jaren '70 van de vorige eeuw wordt er systematisch onderzoek gedaan.
 Inmiddels zijn er meer dan honderd soorten en subsoorten waargenomen, waaronder een endemische, de Ophrys lesbis.


Bestemmingen: afwisselend en combineerbaar
LOPEN OP LESBOS biedt verblijf in de vier beste orchideeëngebieden van het eiland.
Een absolute must is het bosrijke Olymposgebergte met zijn dichte netwerk van eeuwenoude geplaveide ezelspaden; onze uitvalsbases hier zijn Agiásos, op 450 meter hoogte, en het stadje Plomári aan de zuidkust.
Vanuit Skála Sikaminéas, in het noorden, ontdekt u natuurgebied Sarakína met zijn vele Serapiassen, vanuit Sígri het vulkanische westen, vindplaats van onder meer de inheemse Ophrys lesbis.
En tot slot het schiereiland Amalí, een arcadisch gebied onder hoofdstad Mytilíni, vindplaats van talloze orchideeënsoorten. Hier verblijft u in een klein hotel aan de stille zuidoostkust, tien kilometer van het vliegveld.


Documentatiepakket: privé-gids op zakformaat
Ons op maat samengestelde documentatiepakket bevat niet alleen een stafkaart, een inleiding over Lesbos en uitgebreide informatie over uw bestemmingen, maar natuurlijk vooral tips voor de beste vindplaatsen van orchideeën en een complete lijst van alle op Lesbos waargenomen soorten.
Voor wandelliefhebbers hebben we fraaie tochten door drie orchideeënrijke gebieden uitgezet: de hellingen van de Olympos, het versteende woud en op het schiereiland Amalí, met name langs de Baai van Géra.
En wilt u de rest van het eiland bekijken, dan kan dat aan de hand van onze gedetailleerd beschreven autotochten met veel achtergrondinformatie, aangevuld met culturele wandelingen door historisch interessante stadjes.


Privé-begeleiding: op stap met specialist
Wilt u tijdens uw verblijf op Lesbos een of meerdere dagen op stap met een Nederlandstalige privé-gids, dan kan dat ook.
Onze specialist, dé orchideeënexpert van Lesbos, weet precies wanneer welke soorten bloeien en neemt u mee naar de beste vindplaatsen van het eiland: het vulkanische westen, de dichtbeboste flanken van het Olymposgebergte en schiereiland Amalí.
Ben u meer geïnteresseerd in planten en kruiden in het algemeen, dan maakt hij met u een wandeling door het licht heuvelachtige noorden en vertelt met passie over de mythologische, medicinale en culinaire achtergronden van wat u onderweg zoal tegenkomt, van Amandelboom tot Zwartmoeskervel.


Groepen: mini-busjes en jeeps
Bent u met een groepje vrienden of wilt u op pad met uw orchideeënwerkgroep, dan kan dat uiteraard. Ook hier werken we helemaal op maat: u kunt dus zelf de duur van uw orchideeënreis bepalen en verschillende bestemmingen met elkaar combineren.
Met ons zeer uitvoerige documentatiepakket bent u als het ware uw eigen gids. Maar u kunt ook kiezen voor een aantal dagen begeleiding door onze Nederlandstalige planten-, kruiden- en orchideeënspecialist.
Bij ons geen grote, internationale hotels, maar rustig gelegen, kleinschalige accommodaties, middenin de beste orchideeëngebieden.
Voor het vervoer van groepen hebben we mini-busjes voor zes tot acht personen of desgewenst jeeps.


Kiezen
Zelf uw vakantie samenstellen? Ga naar bestemmingen.
Liever een vast arrangement? Ga naar arrangementen.


Foto's


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | privacy | copyright | contact