home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Bestemmingen > Midden > Skála Kallonís
Pagina afdrukken E-mail   Skála Kallonís

  Accommodatie 1

  Accommodatie 2

  Accommodatie 3

  Accommodatie 4

  Omgeving

  Foto'sSkála Kallonís
Het vissersdorp Skála Kallonís, aan de Baai van Kalloní, ligt vlak naast grote zoutpannen waarvan het bestaan en de exploitatie al sinds de 5e eeuw voor Christus bekend zijn. De uitgestrekte wetlands eromheen behoren tot de interessantste van Europa en zijn een belangrijke halteplaats voor zeldzame en beschermde trekvogelsoorten. De grote, vruchtbare laagvlakte rond het dorp vormt het groene hart van Lesbos, een streek waarvan de schoonheid al in de oudheid door dichteres Sappho werd bezongen. De vlakte wordt doorsneden door vier rivieren en maakt deel uit van Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Skála Kallonís, vooral in het voorjaar, vogelliefhebbers uit de hele wereld trekt.


Accommodatie 1
Rustig gelegen, vrijstaand huis met zes ruime tweepersoonsstudio's, omringd door een grote tuin met palmbomen. De studio's hebben een balkon, een badkamer met douche, wastafel en wc, en een kitchenette waar u uw ontbijt kunt klaarmaken.
Schuin tegenover het huis ligt de 'Kalloní pool', een van de befaamde vogelplekken uit Richard Brooks' standaardwerk Birding on the Greek island of Lesvos, een rietmoeras dat in het voorjaar veel soorten vogels trekt.
Het complexje ligt niet ver van het dorpsplein en het vissershaventje. Ook de zoutpannen, de omringende wetlands en de grote rivieren die bij Skála Kallonís in de baai uitmonden liggen op korte afstand.
Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 370 per week p.p.


Accommodatie 2
Ook onze tweede accommodatie in Skála Kallonís is rustig gelegen, op ± 900 meter van het haventje, dichtbij het strand en de belangrijkste vogelplekken rond het dorp.

Het kleinschalige complexje ligt in een grote tuin met bloemen en palmen, en bestaat uit vier twee- en driepersoonsstudio’s, elk voorzien van een badkamer met douche, wastafel en wc, een goed uitgeruste kitchenette met koelkast en magnetron, en een balkon met zitje. Verder is er televisie en airconditioning.
Eigenaren Vásso en Vangélis werkten tot voor kort
‘s winters in Athene als doktersassistente en leraar.
Nu bestieren ze full time en met veel liefde hun paradijsje op Lesbos.

Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 370 per week p.p.


Accommodatie 3
In een natuurgebied enkele kilometers buiten het dorp, op een steenworp van de Baai van Kalloní en vlakbij de monding van de vogelrijke Potamiá, ligt een kleinschalig, ruim opgezet complexje met comfortabele tweepersoonsbungalows en een eigen vogelkijkhut.
De huisjes, zeer rustig gelegen, zijn geschikt voor twee tot drie volwassenen, en hebben een woonkamer met goed ingerichte open keuken, een slaapkamer, een badkamer en zowel aan voor- als achterkant een ruim terras.
Vanuit uw verblijf loopt u zo de natuur in, en naar het uitermate rustige strand dat bij de accommodatie hoort.
Het bedrijfje wordt gerund door een enthousiaste familie die er alles aan doet om het haar gasten naar de zin te maken.
Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 390 per week p.p.


Accommodatie 4
Op hetzelfde terrein als de bungalows ligt pal aan de Baai van Kalloní een geheel vrijgelegen huis, ideaal voor groepjes vogelaars tot twaalf personen. Vanaf de grote balkons en terrassen die het huis omringen is het uitzicht spectaculair; het zandstrand ligt op nog geen honderd meter.
Het huis, zeer ruim opgezet en gebouwd over drie niveau’s, heeft vijf slaapkamers, elk met televisie en eigen badkamer; drie ervan hebben een balkon met zitje. Op de begane grond een grote leefruimte met loungebanken, open haard, open keuken en een eethoek. Hier zijn ook nog twee slaapplaatsen.
Prijs op aanvraag, afhankelijk van het aantal deelnemers.


Omgeving
Vogelaars halen hun hart op bij de talloze vogelplekken rond de Baai van Kalloní, rijden door de fameuze roofvogelcorridor en spotten de zeldzame Smyrnagors.
Wandelaars lopen over lieflijke boerenweggetjes naar een middeleeuwse brug, door dichte pijnbossen naar een vroegchristelijk kerkje, en trekken door een schaduwrijk sprookjeslandschap van klooster naar klooster.
Cultuurminnaars bezoeken het interessante Museum voor de Olijfolieproductie, het sfeervolle tempelcomplex van Méssa, en de bekende plaatsjes Pétra met zijn fraaie rotskerkje en Mólivos met zijn middeleeuwse burcht.
Kuurliefhebbers komen tot rust in de eeuwenoude Turkse heetwaterbaden van Eftaloú, waarvan het water zou helpen tegen allerlei kwalen.


Foto's


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | privacy | copyright | contact