home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Eten in Skála!
Pagina afdrukken E-mail


3 juli 2019
Vandaag trok het Lesbos Foodfest, de jaarlijkse lekkeretenkaravaan die in de eerste week van juli van noord naar zuid en van oost naar west over het eiland reist, naar 'ons' Skála Polichnítou, kleine vissersnederzetting aan de Baai van Kalloní, en een van de meest geliefde bestemmingen uit ons assortiment.

Dat visbereidingen er centraal stonden zal niemand verbazen: de baai behoort niet voor niets tot de visrijkste in het hele Middellandse-Zeegebied.
Dus werden er pannen vol enorme roggen bereid, octopusarmen geroosterd, mosselen en allerlei andere schelp- en schaaldieren gekookt.
De avond werd, hoe kon het ook anders, afgesloten in het haventje met ouzo, muziek en dans tot in de vroege uurtjes.

Aan dat haventje staat ook de taverna van de sprankelende, roodharige Toúla, die als huiskamer van de vissers fungeert: ze strijken er bij het ochtendgloren neer voor hun eerste koffie, keren er terug tussen het uitzetten en binnenhalen van de netten, het schoonmaken en het boeten, het handelen en discussiëren. Ze lunchen er, drinken weer een koffie, nemen nog een hapje en sluiten er de dag af met een glas ouzo (of meer!).
Zo gaat het dag in dag uit, jaar in jaar uit: aan vakantie doen de vissers van Skála niet.

Bekijk hier een korte film over het haventje:
'waar de vissers eten'
.

Wandelen of vogels kijken vanuit Skála Polichnítou?
Klik dan hier.

 

chef Harry Katrakazas maakt roggen klaar
chef Harry Katrakazas maakt roggen klaar

geroosterde octopus
geroosterde octopus

schelpdieren alle soorten en maten
schelpdieren alle soorten en maten


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | privacy | copyright | contact