home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Culinaire wandelreis
Pagina afdrukken E-mail



   Culinair Lesbos

  Lesbos culinair

  Lesbos wandelen

  Details

  Foto's



Culinair Lesbos: eeuwenoude tradities
Gevulde courgettebloemen, gekonfijte vruchten, stoofschotels gekruid met kaneel: Lesbos staat al sinds de oudheid bekend om zijn culinaire specialiteiten. Traditionele recepten worden van moeder op dochter doorgegeven, iedereen heeft een moestuin met biologische groenten, in de lente wordt overal wilde sla geplukt, in het najaar worden noten, kastanjes en paddenstoelen verzameld, de Baai van Kalloní levert een keur aan schelp- en schaaldieren, en de uitmuntende olie van de miljoenen olijfbomen wordt tot de beste van Europa gerekend: Lesbos wordt niet voor niets de grootste olijfgaard ter wereld genoemd! Daarnaast is Lesbos hét ouzo-eiland bij uitstek; de ouzo wordt er geserveerd volgens eeuwenoude traditie, met een scala aan verrukkelijke hapjes: oúzo me mezé!


Lesbos culinair: eten en drinken
Speciaal voor sportieve culi’s organiseren we een achtdaagse wandelreis waarbij het beste dat Lesbos aan eten en drinken te bieden heeft centraal staat.

Vanuit een eenvoudig, sfeervol pension in vissersdorp Skála Polichnítou, aan de Baai van Kalloní, bewandelen we verschillende delen van dit fascinerende eiland, dineren op fraaie locaties, proeven een keur aan culinaire specialiteiten, komen tot rust in een Turks heetwaterbad, nemen deel aan een kookworkshop, bezoeken een vrouwencoöperatie en krijgen van alles te horen over de olijfteelt.
’s Morgens genieten we op het strand van het superontbijt van gastheer, olijfteler en uitmuntend kok Leftéris, die ons ook zal inwijden in de geheimen van de Lesboskeuken.


Lesbos wandelen: natuur en cultuur
Tijdens het wandelen, over middeleeuwse pelgrimspaden, door eeuwenoude kastanjebossen, langs ruige kusten en door lieflijk glooiend heuvellandschap, genieten we van de ongelooflijke bloemen- en plantenrijkdom die Lesbos in de lente te bieden heeft. Vlakbij de accommodatie liggen uitgestrekte zoutpannen, waar tijdens de voorjaarstrek talloze vogels komen foerageren, zoals Flamingo’s, Ibissen, Steltkluten en Zwarte ooievaars.
Verder komen we van alles te weten over de geschiedenis en de cultuur van het eiland: de vele honderden kerkjes op ‘het eiland van de heiligen’, de eeuwenoude tradities en rituelen. Bovendien is het op 28 april Pasen in Griekenland, hoogtepunt van het jaar, met indrukwekkende processies en bijzondere culinaire hoogstandjes.


Details: data en prijs
Data: 22 – 29 april 2019.

Aantal deelnemers: minimaal 8, maximaal 10.

Prijs: € 775 p.p. bij eenpersoonsbezetting, € 695 p.p. bij tweepersoonbezetting.

Inbegrepen: 7 x overnachting met ontbijt, 1 x lunch, 6 x lunchpakket, 8 x diner inclusief wijn, kookworkshop, culinaire bezoeken, 6 wandeldagen, documentatiepakket met algemene informatie en kaart, vervoer ter plaatse, Nederlandse reis- en wandelbegeleiding.
Niet inbegrepen: de vlucht naar Lesbos, verzekeringen, heetwaterbad (v.a. € 4 p.p.), persoonlijke uitgaven.

U kunt het arrangement verlengen met verblijf 
op een andere bestemming uit ons aanbod op Lesbos.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op!


Foto's






boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | privacy | copyright | contact