home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Bestemmingen > Zuidwesten > Vaterá
Pagina afdrukken E-mail   Vaterá

  Accommodatie 1

  Accommodatie 2

  Omgeving

  Foto'sVaterá
Vaterá is geen dorp, maar een nederzetting aan zee.
De meeste huizen en taverna’s zijn er eigendom van de inwoners van het vlakbij gelegen, zeer authentieke Vrísa. Daar vindt u het échte dorpsleven: de bakker met zijn warme broden, de winkeltjes van Sinkel en het sfeervolle dorpspleintje met zijn kafeníons rondom de plataan.
Het met een 'blauwe vlag' bekroonde zandstrand,
zeven kilometer lang en dertig meter breed, hoort tot de beste van de Middellandse Zee. Toch komen er, behalve in juli en augustus, weinig toeristen: de bezoeker buiten het hoogseizoen staat versteld van de rust die er heerst.
De heuvelachtige omgeving is zeer interessant voor liefhebbers van vogels en bloemen. Het stadje Polichnítos met zijn traditionele patriciërshuizen ligt op zes kilometer.


Accommodatie 1
U logeert in een fraai gelegen, geheel vrijstaand huis met vier studio's en een tweekamerappartement. Het staat op een heuvel, en vanaf uw balkon hebt u een panoramisch uitzicht over vrijwel de hele omgeving: de wijde baai, de Turkse kust en bij helder weer zelfs het eiland Chíos.
Elke unit heeft airconditioning, televisie, een badkamer met douche, wastafel en wc, en een kitchenette waar u uw ontbijt kunt klaarmaken. Het strand ligt op zeven minuten lopen.
Eigenaresse Christina is een zeer enthousiaste kokkin.
Ze zal u dan ook zeker kennis laten maken met die zo typisch-Griekse filoxenía, een vorm van gastvrijheid die bij ons helaas nauwelijks meer voorkomt. 

Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 350 per week p.p.


Accommodatie 2
Vrijstaand zomerhuis van dezelfde eigenaars, wat lager op de heuvel, met uitzicht op de baai van Vaterá.
Het is eenvoudig ingericht en heeft een woonkamer, keuken, badkamer met ligbad en twee slaapkamers. In het woongedeelte nog een extra slaapplaats. Het huis heeft een groot, deels overdekt natuurstenen terras met eettafel, en een grote tuin met fruitbomen en een kleine wijngaard. Het strand ligt op zes minuten lopen.
Het huis is geschikt voor maximaal vijf personen. Bent u met meer mensen, dan kan het souterrain bij het huis worden getrokken. Dat heeft een grote woonkeuken, een badkamer en twee slaapkamers. Het totaal biedt zo plaats aan maximaal tien personen.
Prijs op aanvraag, afhankelijk van het aantal deelnemers.


Omgeving
Wandelaars lopen langs kusten en stranden van de Egeïsche Zee en de Baai van Kalloní, door het arcadische, zacht glooiende binnenland en door het wat verder gelegen, ruige Olymposgebergte met zijn dichte kastanjebossen en vele orchideeënsoorten.
Vogelaars halen hun hart op bij zoutwaterrivier Almyropótamos, de zoutpannen en wetlands van Skála Polichnítou, en de vele andere vogelplekken aan de baai.
Cultuurminnaars ontdekken de resten van een Dionysostempel, de patriciërshuizen van Polichnítos, en klooster Damandríou met zijn middeleeuwse fresco's.
Kuurliefhebbers komen tot rust in nabijgelegen, eeuwenoude Turkse heetwaterbaden, waarvan het water zou helpen tegen allerlei kwalen.


Foto's


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact