home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Bestemmingen > Westen > Sígri
Pagina afdrukken E-mail   Sígri

  Accommodatie 1

  Accommodatie 2

  Omgeving

  Foto'sSígri
In het uiterste westen van Lesbos, zo’n 100 kilometer van hoofdstad Mytilíni, ligt in een ruig, vulkanisch landschap het verstilde vissersdorp Sígri, niet meer dan 300 inwoners groot. Door de geïsoleerde ligging, ver van de bewoonde wereld, zijn sfeer en mentaliteit er totaal anders dan in de rest van Lesbos. Het dorp was tot begin 20e eeuw vrijwel geheel Turks; aan die tijd herinneren de 18e-eeuwse vesting, de tot kerk omgebouwde moskee en de fraai bewerkte openbare waterkranen.
Sígri heeft twee kruidenierswinkeltjes, een bakker en een aantal taverna's. Vlak buiten het dorp ligt een beschut zandstrand, omzoomd door tamarisken. De omgeving is een mekka voor natuurliefhebbers, met weerbarstige vegetatie, ongerepte baaien en poelen vol schildpadden.


Accommodatie 1
U woont in een vrijstaand huis vlak aan zee, op anderhalve kilometer van Sígri. Het heeft vier ruime studio's met een balkon of terras, vanwaar een schitterend uitzicht op het dorp en de spectaculaire zonsondergangen boven de Egeïsche Zee. Elke unit biedt plaats aan twee tot drie personen en heeft airconditioning, een badkamer met douche, wastafel en wc, en een kitchenette waar u uw ontbijt kunt klaarmaken.
Gastvrouw Anastasía woont in de winter in Duitsland. Met de bouw van haar huis in Sígri, in 2000, verwezenlijkte ze een langgekoesterde wens, en ze is dan ook constant bezig haar domein te verfraaien. Niet ver van de accommodatie is in de zomermaanden een surfschool.
Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 390 per week p.p.


Accommodatie 2
Rustig gelegen huis in Sígri, vijftig meter van het fraaie dorpsstrand, met op de tweede verdieping drie ruime en comfortabel ingerichte studio’s, geschikt voor twee tot drie personen. Ook hier airconditioning, een badkamer met douche, wastafel en wc, en een kitchenette waar u uw ontbijt kunt klaarmaken. Verder een balkon met zitje, vanwaar een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee en de Turkse vesting van het dorp. Voor groepjes wordt het buurhuis bij de accommodatie getrokken.

Gastvrouw Déspina waakt al hakend en luisterend naar Griekse rebétika-muziek over haar domein, terwijl haar echtgenoot Achiléas de schaapskudde hoedt en zijn landje buiten het dorp bewerkt.
Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 370 per week p.p.


Omgeving
Wandelaars lopen door het fameuze versteende woud met zijn resten van 17 miljoen jaar oude mammoetbomen, langs de ruige noordstranden met hun stille baaien en witte zandduinen, en door een vulkanisch maanlandschap naar de groene oase van Eressós. Met wat geluk vinden ze de zeldzame Ophrys lesbis.
Vogelaars halen hun hart op langs de spectaculaire westkust en in de vruchtbare vlakte van Faneroméni, en spotten Smyrnagors, Bruinkeelortolaan en Izabeltapuit.
Cultuurminnaars bezoeken het middeleeuwse klooster Ypsiloú op de top van een dode vulkaan en verkennen het fraai vormgegeven natuurmuseum van Sígri, met zijn exposities over de evolutie van het plantenleven en de geologische geschiedenis van het Egeïsche gebied.


Foto's


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact