home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Bestemmingen > Noorden > Eftaloú
Pagina afdrukken E-mail   Eftaloú

  Accommodatie 1

  Accommodatie 2

  Accommodatie 3

  Omgeving

  Foto'sEftaloú
De aan zee gelegen nederzetting Eftaloú, letterlijk ‘zeven heuvelen', ligt omgeven door landerijtjes in een groen dal, afgebakend door de uitlopers van het Lepétymnos-
gebergte. Het heeft slechts enkele permanente bewoners en werd veelvuldig bezongen door de dichter Ilías Venézis, die midden vorige eeuw over zijn woonplaats schreef: ‘There God settled to escape from a world possessed. A little earth, gardens, olive trees, oaks and fir cones, a few robola grapes, and mastic trees, and chastetrees’. De zachte zeebries die er vrijwel altijd waait maakt Eftaloú ook hartje zomer tot een aangename verblijfplaats. Langs de kust ligt een smal strand, iets verder beginnen de kiezelstranden van Ágii Anárgiri, bekroond met de 'blauwe vlag' van de Europese Unie.


Accommodatie 1
19e-eeuws boerenhuis pal aan zee, omringd door palmen en platanen, eigendom van de flamboyante Léla, die haar domein met veel liefde bestiert.
Op de begane grond een woonruimte met bedbank, open keuken, eettafel, open haard, een slaapkamer en een badkamer. Op de eerste verdieping twee studio’s voor twee tot drie personen, met keukentje en badkamer.
Rondom het huis grote terrassen, waar het onder de bomen heerlijk ontbijten is. Ouzo drinken en dolfijnen spotten doet u op het terras boven het poortgebouw.
Het huis biedt plaats aan negen personen. Samen met accommodatie 2 is het geschikt voor vijftien personen.
De benedenverdieping kan ook los worden gehuurd.
Prijs op aanvraag, afhankelijk van het aantal deelnemers.


Accommodatie 2
De bijgebouwen van accommodatie 1 zijn verbouwd tot twee studio's voor twee of drie personen. Ze liggen gelijkvloers en hebben een tweepersoonsbed, een bedbank, een keukentje en een badkamer met douche, wastafel en wc.
Ook hier kunt u onder de bomen heerlijk ontbijten: de terrassen rond het huis zijn zo aangelegd dat er voldoende privacy voor alle bewoners is. Dat geldt ook het terras boven het poortgebouw, met zijn adem-
benemende zonsondergangen boven de Egeïsche Zee.
De studio's zijn los te huren, of samen voor een groepje van maximaal zes personen. Samen met accommodatie 1 is het totaal geschikt voor vijftien personen.
Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 350 per week p.p.


Accommodatie 3
Op hetzelfde domein, zo’n honderd meter van de zee en omgeven door weilanden en olijfgaarden, ligt een modern, in de traditionele stijl van Lesbos ontworpen huis met vijf ruime tweekamerappartementen. Ze zijn geschikt voor twee tot drie volwassenen of twee volwassenen en twee kinderen, en hebben een slaapkamer en een grote, goed ingerichte woonkeuken, met onder meer magnetron, koffiezetapparaat, waterkoker en afwasmachine. Ook heeft elk appartement een televisie en een muziekinstallatie, een badkamer met bad, wastafel, wc en haardroger, en een groot balkon met comfortabele houten meubels, vanwaar u uitkijkt over de bergen van het achterland, of over de zee en de Turkse kust.
 In de woonkeuken een extra slaapplaats.
Arrangementsprijs incl. auto: vanaf € 390 per week p.p.


Omgeving
Wandelaars lopen door de Ligónavallei met zijn ruïnes van eeuwenoude watermolens, door de uitlopers van het ruige Lepétymnosgebergte, en door een schaduwrijk sprookjeslandschap van klooster naar klooster.
Vogelaars halen hun hart op langs de rotsige noordkust en in de befaamde roofvogelvallei, en spotten Rüppells Grasmus bij het dorpje Pétra.
Cultuurminnaars verkennen het vlakbij gelegen plaatsje Mólivos met zijn imposante middeleeuwse burcht en neoclassicistische patriciërshuizen, en bezoeken het fraai vormgegeven Museum voor de Olijfolieproductie.
Kuurliefhebbers komen tot rust in de traditionele Turkse heetwaterbaden aan het strand van Eftaloú, waarvan het water zou helpen tegen allerlei kwalen.


Foto's


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact