home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Coen van Baren en Margreet Nagelsmit
Pagina afdrukken E-mail


Fantastische vakantie!
Enthousiast gemaakt door de ervaringen van zus en zwager hebben wij, fervente Schotlandgangers, een vakantie op Lesbos geboekt. De voorpret begon al bij het lezen van de informatie uit de toegestuurde map.

We wilden naar Lesbos om te wandelen, maar vooral ook om vogels te zien.
Aangezien we geen echte 'birdies’ zijn, vermoedden we dat we geluk zouden hebben als we per ongeluk eens een vogel zouden spotten. Het tegendeel bleek waar: wat hebben we veel soorten – en veel bijzondere soorten – gezien. Vogels met sprookjesachtige namen als Kneu, Paapje, Roodkopklauwier, Bruinkeelortolaan, Cirlgors.
De overdag gemaakte foto’s werden ’s avonds door ons gedetermineerd. Wat een leuke sport!

En tussen alle vogels door zagen we prachtige vlinders (die we natuurlijk ook moesten determineren), reptielen, padden, kikkers, slangen en schildpadden. En dan vergeten we de bloemenzee te melden, waaronder Lesbos in mei verscholen gaat. Tenminste, daar waar geen olijfboom staat. Want die hebben ze op Lesbos!
De wandelingen waren prachtig, goed beschreven en afwisselend: door olijfboomgaarden, dorpjes, ruiger terrein, langs de kust.

We hebben genoten van de accommodaties.
In Skála Sikaminéas verbleven we bij Páris en Theanó. Ontzettend gastvrije vriendelijke mensen, en moeders die lekker kookte. Zo lekker dat we gedurende de vijf dagen die we daar verbleven, niet ‘buitenshuis’ hebben gegeten.
Als we 's ochtends de gordijnen opendeden vlogen de boerenzwaluwen naar binnen en brachten, zittend op onze hanglamp, de prachtigste liederen ten gehore.
We hebben Pasen met alle rituelen die daarbij horen in Skála Sikaminéas kunnen meemaken.

In Sígri was het verblijf bij de sprankelende Anastasía een overgang: een nieuw en fris appartement, maar we ontbeerden de ligging pal aan zee.
In Skála Polichnítou zijn we in de watten gelegd door Erika en Leftéris. Hun ontbijten kunnen wat ons betreft in het Guinnesbook! Nadat Leftéris met zijn vader uit vissen was geweest, serveerde hij voor de gasten ’s avonds een vijfsterrendiner.
Naast de aandacht voor de inwendige mens vertelden ze ook veel over Lesbos: de geschiedenis, het leven, de olijventeelt. We hebben een olijvenperserij bekeken met Leftéris en door hun gemaakte olijfoliezeep gekocht. We zullen in het najaar zeker de Sappho-olijfolie bestellen via Lopen op Lesbos, we konden nu maar een litertje meenemen.
Tot slot waren we een nacht in Charamída, waar we gastvrij werden onthaald door Harry en Vásso.

Wat kunnen we verder nog vertellen? We denken aan de prachtige autoritjes, de dagelijkse ‘duik’ in zee, dorpjes met oude mannetjes voor de tavernes etc. etc. We genieten na van een fantastische vakantie. Zeer relaxed, mede omdat Lopen op Lesbos alles top geregeld heeft!

Lesbos, 30 april – 14 mei 2013

 

Bijeneter
Bijeneter

zicht op Skála Sikaminéas
zicht op Skála Sikaminéas

Oostelijke pijpbloemvlinder
Oostelijke pijpbloemvlinder

Leftéris met zijn vangst
Leftéris met zijn vangst

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact