home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Arie Jan van Buuren en Hansje Buitink, Veenendaal
Pagina afdrukken E-mail


Vakantie zal nog lang nasudderen
Natuurlijk doen we verslag van een heerlijke vakantie op Lesbos!
Puntsgewijs zouden we de volgende zaken willen benoemen:

We zijn blij dat we niet voor een vroege charter hebben gekozen. Hebben overnacht in het Sofitel Athene Airport. Een heerlijke avond en dankzij een late uitcheck ook een fijne ochtend in Athene doorgebracht, dankzij de rechtsreekse metroverbinding. Zeer klantvriendelijk hotel en mede daardoor een heel goede prijs-/kwaliteitverhouding.
Huurauto ophalen op Lesbos was qua gemak een fluitje van een cent. Pal voor de deur en nauwelijks papieren rompsslomp (dit is wel eens anders). Fijne gemakkelijke Hyundai i10. Zonder kleerscheuren kunnen inleveren. Sommige weggetjes deden anders vermoeden. Heeft zich kranig gehouden.

Skála Polichnítou
Een warmer welkom konden we ons niet wensen bij Erika en Leftéris. Een fantastische start. Beide echtelieden waren heel informatief. Toplocatie. Top (strand-)ontbijten. De bijgesloten wandelingen en autotochten uitgevoerd. Helemaal in orde. Een nachtje extra zou geen straf zijn. Was ook aan het eind leuk geweest. Twee keer bij Toula gegeten (wat een sfeer!). Volgende jaar weer Sappho-olijfolie bestellen.

Sígri
Schattig dorpje. Ook een zoet welkom bij Déspina. Studio okay. Bijgesloten (struin-)wandelingen uitgevoerd. Gezond verstand en oriëntatiepunten blijken erg handig. De vesting is gesloten wegens het zijn in slechte staat. Twee keer gegeten bij Cavo d'Oro. Op zaterdagavond bleek dat een feest met veel locals en veel feestelijke video's op groot scherm. Een keer bij Australia. Vonden het eten goed maar de sfeer iets minder.

Skála Kallonís
En route langs het versteende woud en klooster Ypsilou heel slecht weer. Het Petrified Forest hebben we uitputtend in regen en keiharde wind afgewerkt. Als bonus zag ik nog een paartje Smyrnagorzen. Ypsilou was uitgestorven, zo ook klooster Limónos.
Angelikí is een warme belangstellende vrouw met wie het goed converseren was. Prima studio. Het zicht op de Kalloní Pool is echter beperkt en tijdens ons verblijf bone dry. Alles op loopafstand, 'om de hoek'.
De bakkerij vonden we geweldig. 'Kom binnen, ga zitten, hier wat koekjes', en daarna de bakkerij in om je wensen aan te wijzen. Ook hier meer dan uitputtend de wandelingen uitgevoerd en de omgeving uitgekamd. Natuurlijk waren de Kallomí Saltworks de moeite waard, maar Lake Metóchi was ook een pareltje.
Taverna Médousa was gesloten. We vonden taverna Dionysos okay, maar Kóstas (twee keer) was het voor ons helemaal.

Skála Sikaminéas
Olijfmuseum bezocht. Ziet er strak uit en is reuze informatief, ook historisch gezien. Ze zouden het café en de museumshop beter kunnen exploiteren. Zagen bijvoorbeeld in de souvenierwinkel olive oil dispensers. Zouden die graag gekocht hebben, maar ze waren slechts voor de decoratie.
Weer zo'n schattig minidorpje. Met Aphrodíte en haar moeder hebben we dagelijks gezellig gebarentaal beoefend. Giórgos is ook een innemende man, met wie de echte conversatie kan geschieden. Ook hier een warm welkom. De accommodatie is natuurlijk een plaatje en er waren nog twee andere Lopen op Lesbos-stellen (in Sígri en Skála Kallonís hadden we het rijk allleen).
Ook hier de aanbevolen routes ondernomen, met als hoogtepunten Mólivos en Petrí. Hansje spotte hier een Dwergooruil, en dankzij de welwillende eigenaar van Tavérna Achilles Well (was nog niet open) konden we van binnenuit uitstekende foto's maken. Anemoúsa was okay, maar het restaurant met de moerbeiboom (twee keer) had wat ons betreft toch wel iets meer sfeer.

Charamída
Mytilíni bezocht zoals aanbevolen. Weer een beetje 'bewoonde' wereld.
We waren de eerste seizoensgasten bij Harry en Vásso. Fijne open mensen. Veel gesproken over Griekenland en Zuid-Afrika en de (klein-)kinderen. Harry heeft een prima avondmaaltijd voor ons gekookt en Vásso verzorgde het ontbijt. Je gunt de mensen meer nachten daar. Ten opzichte van de luchthaven is de locatie meer dan uitstekend. Tijdens onze rietmoeraswandeling werden we door een goed Engels sprekende boer aldaar uitgenodigd om nectarines te plukken.
Huurauto inleveren wederom een makkie.

Beste Ed, bovenstaand relaas lezende zul je begrijpen dat deze reis een heerlijke ervaring is geweest. Nogmaals willen we je bedanken voor de uitstekende informatie en duidelijke aanwijzingen.
Deze vakantie zal nog lang nasudderen en Lopen op Lesbos zal nog vele aanbevelingen krijgen.

Lesbos, 10 – 23 april 2013

 

zoutpannen Skála Polichnítou
zoutpannen Skála Polichnítou

top strandontbijt
top strandontbijt

heerlijk gegeten
heerlijk gegeten

de omgeving uitgekamd…
de omgeving uitgekamd…

schattig mini-dorpje
schattig mini-dorpje

accommodatie een plaatje
accommodatie een plaatje

nectarines geplukt
nectarines geplukt

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact