home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Páscha
Pagina afdrukken E-mail


5 mei 2013
De gasten in onze accommodatie in Skála Polichnítou worden al vroeg gewekt door de geur van houtskool.
Aan de openluchtgrill voor het gebouw draait een van de twee paaslammeren; het andere stooft, bedekt met verse wijnbladeren, zachtjes gaar in de houtoven.
In de grote keuken worden kleurrijke salades gemaakt, en tzatzíki, schotels met verse tuinbonen, kikkererwten, een pittige kaasdip.
Er wordt vers brood gebakken, de magnumflessen rosé van eigen productie worden alvast ontkurkt.

Genodigden nestelen zich in de luie stoelen op het privé-strand, in afwachting van het middagmaal.
Dan is het één uur en nodigt kok Leftéris iedereen aan de lange tafel op het terras van zijn accommodatie: onze gasten, familie, vrienden.
Men wenst elkaar Christós anésti! en onder applaus wordt het geroosterde lam binnengebracht. Dan wordt er urenlang gegeten, gedronken; ervaringen worden uitgewisseld.
Het is al tegen vieren als het dessert verschijnt: een grote citroentaart in drie lagen.
Er komt koffie op tafel, eigengestookte eau de vie.
Aan het eind van de middag trekken onze wandelgasten zich terug op hun kamer. Van wandelen is vandaag niets gekomen…

 

in afwachting van het paasmaal
in afwachting van het paasmaal

eten en ervaringen uitwisselen
eten en ervaringen uitwisselen


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact