home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Mary-Anne Verhoofstad en Joep van de Laar, Utrecht
Pagina afdrukken E-mail


Extra vogels en ook dolfijnen
We zien terug op een geweldig fijn verblijf op Lesbos. Net terug hier missen we vooral de rust van daar meteen.
Alles is prima verlopen, ook de transfers gingen perfect. We hebben op beide locaties zeer genoten.

Al een groot aantal jaren stond Lesbos op onze longlist van 'te bezoeken gebieden'. En dat zowel vanwege de wandelmogelijkheden als vanwege de grote verzameling aan (trek)vogels die in voor- en najaar het eiland passeren.
Aangezien de verplaatsingen niet zo makkelijk te doen leken zonder huurauto viel Lesbos tot aan dit jaar voor ons, niet-autorijders, uit de boot.
Totdat we in het najaar van 2009 uit contacten met Lopen op Lesbos opmaakten dat een bezoek ook voor ons best te organiseren viel.
We kregen een echt maatwerkvoorstel met verblijf op twee locaties waarbij al het noodzakelijke vervoer per taxi zou gaan. Een voorstel waar we onmogelijk 'nee' tegen konden zeggen.

En zo zaten we tussen 23 april en 4 mei op Lesbos.
Dat is ons buitengewoon goed bevallen.
Twee wel heel prettige logeerplekken (in Skála Sikaminéas en in Skála Polichnítou), zowel vanwege de aandacht en behulpzaamheid van de uitbaters (en in Skála Polichnítou de wel zeer ruim uitgevallen ontbijten van Leftéris en Erika…) als vanwege de weldadige rust ter plaatse en de accurate beschrijvingen van de wandelingen.
Ook de in het vooruitzicht gestelde transporten van A naar B etc. verliepen helemaal op rolletjes.

In afwisseling met vogel- en relaxdagen lekker gewandeld ook.
De wandelingen bleken erg afwisselend. Slechts één ander koppel tegengekomen onderweg, uiteraard Lopen op Lesbos-gasten.
Elke vogelliefhebber wil natuurlijk ook naar de zoutpannen van Kalloní. Zonder auto is dat wat lastig te doen vanaf elk van beide logeerplekken, maar met taxi of liftend lukt het ook wel.
In ons geval hadden we de mazzel om door het Britse paar Anne en John Bowers naar de zoutpannen meegenomen te worden. Zij zijn sinds 1983 vaste bezoekers van het eiland en zeer goed ingevoerd in o.a. de vogelwereld van Lesbos; bovendien zijn ze de stuwende krachten achter de organisatie Friends of Green Lesbos. Zeker met het bezoek aan de door zeer vele vogelaars bezochte zoutpannen erbij was de score aan vogels meer dan bevredigend.

Weer terug in Nederland met de alom aanwezige hectiek kijken we met extra veel plezier terug naar ons verblijf op Lesbos, eldorado van rust.
Vandaag, 5 mei, ligt heel Griekenland plat. Gisteren was er de ontsnappingsroute via veerboot, bus en vliegen vanaf Izmir.
Dat was perfect georganiseerd door de betrokken reisorganisaties. Natuurlijk daardoor wat vroeger op gemoeten en wat langer onderweg geweest.
Maar dat werd wat ons betreft ruimschoots gecompenseerd door de boottocht, die nog wat extra vogels en ook dolfijnen opleverde.

Lesbos, 23 april – 4 mei 2010

 

zoutpannen Skála Polichnítou
zoutpannen Skála Polichnítou

overal bloemen
overal bloemen

afwisselende wandelingen
afwisselende wandelingen

dolfijnen bij veerboot (foto Ricardo van Dijk)
dolfijnen bij veerboot (foto Ricardo van Dijk)

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact