home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Hanneke Hoogvliet en vrienden, Zoetermeer
Pagina afdrukken E-mail


Boterzachte vis in citroensaus
Sígri ligt in een mooi ruig gebied, prachtige vergezichten. Auto en accommodatie (ontvangen met koffie en glyka!) waren prima. Plaatsje is leuk, museum prachtig.
Restaurant 'De Gouden Sleutel' vonden we het leukst. Zeer aardige bediening, lekker gegeten.
De wandelroutes zijn goed beschreven en heel duidelijk en informatief. We hebben de wandeling 'noordstranden' gelopen en 'zuidstranden' gedeeltelijk: we zijn blijven steken bij de grote schildpaddenpoel omdat we hier te lang bleven rondkijken.
We hebben ons verbaasd over de tamme beesten, die (door honger?) massaal op ons af kwamen zwemmen, terwijl we altijd het tegendeel meemaken. Ze rolden over elkaar heen op de oever om ons te bereiken en liepen zowat over onze schoenen.
Verder was het een leuke plek om vogels te kijken: volop Fitis, Kuifleeuwerik, enkele Roodborsttapuiten en kleine Zwartkoppen. Twee Slechtvalken, duikend naar elkaar. Dus al met al geen tijd meer de route af te maken.

Voor de route 'noordstranden' hebben we nog een aanvulling: er is nu wél horeca aanwezig, en wel op het strand tussen de witte rots en het rotskerkje.
We werden hier ontvangen met Limburgse carnavalsmuziek (!!!) en hebben een heerlijke kop Griekse koffie genomen.
De eigenaar was een bijzonder man, die zelf een motorvoertuig in elkaar had geknutseld ('my Ferrari') waarmee hij op en neer naar Sígri rijdt. Een levenskunstenaar die zou passen in 'De Stoel' van Rik Felderhof. Zijn hond is ons de hele verdere route nagelopen, samen met twee zwarte hondjes die al vanaf het beginpunt met ons meeliepen! Lastig: niet weg te sturen. Aanvankelijk hebben we geen aandacht aan de beestjes besteed om ze juist niet aan te moedigen ons te volgen. Maar dat hielp niet, en op een gegeven moment ga je toch verantwoordelijk voelen voor de beestjes die in de warmte mee heuvel op en af gingen en met hun buik over de stekelige struiken moesten.
Het is goed gekomen… we hebben ze weer in Sígri afgeleverd en we vonden het achteraf best gezellig gezelschap.

En dan de laatste accommodatie: het Charamída Beach Hotel.
We waren de enige gasten in dit 'vergane glorie'-hotel. Jammer voor de eigenaar, want die heeft zich uitgesloofd voor ons en zou meer gasten verdienen. We zijn echt vol lof over deze vriendelijke man.
Ik vroeg of we in zijn visrestaurant konden eten.
Dat kon: 'visfilet'. Dat vonden we best, we hadden geen zin om nog eens naar Loutrá te rijden.
Op de afgesproken tijd werden we aan tafel geroepen en daar stond een heerlijk maaltje voor ons klaar!! Boterzachte vis in een heerlijke citroensaus met allerlei bijgerechtjes als warme broodjes, salade, roergebakken groente en aardappeltjes. Met karaf witte wijn en watermeloen als toetje.
Maar het mooiste komt nog: ik zei hem dat we de volgende ochtend geen gebruik zouden maken van het ontbijt vanwege het vroege vertrek. Hij stond er echter op om om vijf uur 's ochtends koffie voor ons te maken, terwijl ik zei: blijf toch lekker in uw bed!
De volgende ochtend stond er niet alleen koffie, maar een volledig ontbijt klaar!

Lesbos, 11 – 18 oktober 2008

 

'Ferrari'
'Ferrari'

schildpaddenpoel
schildpaddenpoel

koffie met Limburgse carnevalsmuziek
koffie met Limburgse carnevalsmuziek

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact