home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Hanneke de Heij en Gert Baatje, Ermelo
Pagina afdrukken E-mail


De gastvrijheid als heel bijzonder ervaren
Vier weken op Lesbos waren echt niet te lang, zoals sommige mensen tegen ons zeiden: we zijn nog niet eens in alle delen van het eiland geweest.
Hebben redelijk weer gehad in de eerste week en mooi weer de rest, dus hebben het heel goed getroffen.
Voor ons was het de eerste keer Lesbos (en het zevende Griekse eiland waar we geweest zijn) en we kwamen in de eerste plaats voor de vogels en de orchideeën.

Skála Polichnítou is een prachtige plek: zo bij het strand, prima locatie om deze kant van Lesbos te bekijken. We hebben heel veel langs de zoutpannen en Smelly River gereden en een aantal routes gelopen. De olijfperserij bezocht samen met Leftéris, en in de heetwaterbaden geweest.
De gastvrijheid van Leftéris en Erica hebben we als heel bijzonder ervaren. Op Paaszondag, onze eerste dag, werden we uitgenodigd om met hun de paasmaaltijd te delen. Ze hadden een paaslam geroosterd en met alle gasten mochten we hieraan deelnemen.

De ontbijttafel was elke dag een weer een verrassing, allemaal eigengemaakte specialiteiten van Lesbos, bereid met verse groenten, kruiden en eieren van eigen kippen: we wisten gewoon niet hoe we van dit alles konden proeven, zóveel was er elke ochtend.
De boekenkast was voor ons een welkome aanvulling op onze eigen boeken, en het schelpenboek heb ik meerdere keren gepakt om te kijken welke schelpen ik gevonden had.

Skála Kallonís, mooie appartementen, we hadden een hoekappartement boven, een prima plek met mooi uitzicht; we hebben hier fijne weken gehad. Prima uitvalbasis om de diverse vogelplekken te bezoeken en elke ochtend vroeg langs de rivier en de zoutpannen een rondje te rijden om te kijken wat er te zien was.
Eftaloú was ook een prima plek en Léla was precies zoals jullie haar beschreven, je hoorde haar regelmatig van ver al aankomen….
Heb hier heerlijk gezwommen, weg oversteken en de zee in, het weer hadden wij deze week ook mee.

Onze slaapplek in Agiásos was heel bijzonder (ik kon alleen niet goed wennen aan de klokken).
We mochten gebruik maken van de keuken en de auto op het plein bij de kerk neerzetten.
Van de gastvrijheid van Stavroúla en Spíros hebben we genoten, we voelden ons hier echt welkom en hadden dat gevoel niet echt in andere taverna’s, zodat we steeds weer naar hun toe gingen.

De organisatie van onze vakantie was prima door jullie geregeld, complimenten, het aanbevelen waard!
Wat betreft de info, die was heel uitgebreid, tot in de laatste detail uitgewerkt, toch twijfelden we af en toe over de route en hebben een aantal keren de verkeerde weg gekozen.
We hebben heel wat wandelingen gedaan en ook nog een dagexcursie met Steve Dudley.
De info over de plaatsen was prima, die hebben we regelmatig gebruikt om een eettentje te zoeken of zo.

We sturen jullie wat foto’s die Gert gemaakt heeft, en als laatste zouden we alvast willen intekenen voor een 5-literblik olijfolie.

Lesbos, 14 april – 12 mei 2012

 

Flamingo's
Flamingo's

paasmaal in Skála Polichnítou
paasmaal in Skála Polichnítou

wandeling Baai van Kalloní
wandeling Baai van Kalloní

Zilverreigers
Zilverreigers

wilde orchidee
wilde orchidee

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact