home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Lesbosploeg op werkbezoek
Pagina afdrukken E-mail


22 mei 2012
Vandaag zijn de deelnemers aan Lesbos culinair! vertrokken. De afgelopen week volgden ze – onder meer – workshops bij kokkin Elpiníki in het noorden en kok Leftéris in het zuiden van het eiland.
Daarbij werd ook een aantal dips en sauzen bereid.
De recepten werden opgetekend door Jeroen Kans van Staalcatering.

Tzatzíki van Elpiníki

Ingrediënten
2 komkommers
een grote pot Griekse yoghurt
fijngesneden dille
flinke scheut olijfolie
flinke scheut witte wijnazijn
veel knoflook
zout

Bereidingswijze
Rasp de komkommers en zet ze bestrooid met zout een etmaal in de koelkast.
Giet het vocht af en knijp goed uit.
Meng alle ingrediënten door elkaar en wees niet zuinig met de olijfolie.

Snelle tzatzíki van Leftéris

Ingrediënten
1 komkommer
200 gram Griekse yoghurt
olijfolie
2 of 3 tenen knoflook
zout

Bereidingswijze
Rasp de komkommer en knijp hem goed uit.
Strooi er zout over en voeg de uitgeperste knoflook toe.
Doe er een scheut olijfolie bij en als laatste de yoghurt.

Skordaliá (knoflooksaus)

Ingrediënten
oud brood
knoflook
olijfolie
zout
witte wijnazijn

Bereidingswijze
Week het brood en knijp het uit.
Voeg knoflook gestampt met zout toe en meng met de staafmixer.
Voeg al mixend olie en een scheut azijn toe tot een smeuïge saus ontstaat.
Wees niet zuinig met de olijfolie.

In plaats van brood kunnen gekookte aardappelen worden gebruikt.

 

in de keuken van Elpiniki
in de keuken van Elpiniki

Tzatzíki
Tzatzíki

kok Leftéris
kok Leftéris

Skordaliá
Skordaliá


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact