home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Lesbosploeg op werkbezoek
Pagina afdrukken E-mail


20 mei 2012
De afgelopen dagen volgden de deelnemers aan Lesbos culinair! twee kookworkshops: een in het noorden en een in het zuiden van het eiland.
In beide gevallen stond een zeer populaire mezé op het menu: octopus in wijnsaus. Hetzelfde gerecht, twee bereidingswijzen.
Proef de verschillen!

Octopus van Elpiníki, noord-Lesbos

Ingrediënten
1 kg octopus
1/2 glas olijfolie
1/2 groot glas witte wijnazijn
1/2 glas zoetige rode wijn
1/2 theelepel peper
zout
verse, groene olijven

Bereidingswijze
Snij de octopus in stukken van een halve vinger lengte.
Zet zonder water op het vuur en bestrooi ruim met peper.
Als de octopus zijn vocht heeft losgelaten: voeg een flinke scheut olijfolie toe.
Laat verder doorkoken, giet dan een deel van het vocht af (anders wordt het te zout).
Voeg de azijn en de wijn toe en laat dertig minuten op middelhoog vuur doorkoken.
Voeg vijf minuten voor het einde de olijven toe en laat dan afkoelen.

Octopus van Leftéris, zuid-Lesbos

Ingrediënten
octopus
ui
gepelde tomaten
1 eetlepel suiker
peper
piment
2 laurierbladeren
1/2 liter zoete rode wijn
scheut azijn

Bereidingswijze
Snij de octopus in stukken en kook die samen met de ui zonder water gedurende een uur tot hij rood ziet.
Maak in een aparte pan een saus van de overige ingrediënten, voeg de octopus toe en laat een halfuur sudderen.

Met dank aan Jeroen Kans, Staalcatering.

 

de octopus van Elpiníki
de octopus van Elpiníki

het eindresultaat
het eindresultaat

de octopus van Leftéris
de octopus van Leftéris


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact