home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Klaske en Albert Dijkstra-De Jong, Sneek
Pagina afdrukken E-mail


Gecharmeerd van de oude routes
Voor ons was dit het eerste bezoek aan Griekenland en we kunnen je vertellen dat we ontzettend hebben genoten van Lesbos. We zijn onder de indruk van de hoeveelheid olijfbomen die er staan, volgens ons zijn ze echt niet in staat om van al deze bomen de olijven te oogsten. Het stenen stapelen om de olijfgaarden of olijfbomen moet ook al eeuwenlang een nationale volkssport zijn geweest, prachtig!

Na de landing op Lesbos werden we opgewacht door een erg vriendelijke autoverhuurder die een Nissan Micra voor ons had. Dit karretje heeft ons overal probleemloos naartoe gebracht.
De mensen waren allemaal erg vriendelijk, en zowel ons verblijf in Skála Sikaminéas als dat in Plomári heeft ons erg goed voldaan. Prima lokaties in een ontspannen omgeving. Skála is een erg knus en romantisch vissersdorpje.

Het was onze bedoeling om elke dag een stevige wandeling te maken, maar de weergoden waren ons zó goed gezind dat ze wat erg scheutig met zonnestralen strooiden, zodat de temperatuur naar waarden ver boven de 30 graden steeg.
We hebben dan ook lopen zweten, niet normaal! We hadden ieder anderhalve liter water bij ons voor een wandeling, dat was dan ook dringend nodig.
Je kunt je voorstellen dat we zo hier en daar een wandeling hebben overgeslagen, een route waar mogelijk hebben ingekort en extra bezoeken hebben ingepland naar het strand. Aangezien zowel Skála Sikaminéas als Plomári aan zee ligt, was dat perfect. Het strand Kagiá bij Skála is ruim voorzien van schaduwgevende bomen, dat was erg prettig.
Ook hebben we tijd ingeruimd voor een bezoek aan het 'Versteende woud' bij Sígri.

Tijdens ons verblijf hebben we met diverse Nederlanders gesproken, die er ook waren om wandelingen te maken. Ze hadden vaak wel jullie internetsite bezocht, maar daar was het bij gebleven. We hebben toen wat reclame voor jullie gemaakt en laten zien welke geweldige informatiemap wij ter beschikking hadden.
We waren zeer gecharmeerd van de routes waarin kalderímia een rol speelden. Het waren vaak prachtige rotspaden. We hopen dat ze op Lesbos zoveel historisch besef hebben dat ze deze paden instant blijven houden. Het wegbulldozeren hiervan is 'eeuwig' zonde.

We hebben geprobeerd om fout te lopen met de routebeschrijvingen van jullie in de hand, maar dat is zo goed als onmogelijk. De beschrijvingen kloppen tot op de meter en tot op de minuut, dat is grote klasse.
Zoals vermeld hebben we nog niet alle routes gelopen. We zijn daar wel blij om want we hebben nu weer een reden om terug te keren en dat gaan we zeker doen.
We willen jullie bij deze bedanken voor de prima informatie en we zullen een volgende keer zeker weer een beroep op jullie doen!

Lesbos, 19 mei – 2 juni 2006

 

Skála is een romantisch vissersdorpje
Skála is een romantisch vissersdorpje

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact