home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Theo Beentjes en Viktor Botterman, Castricum/Zaandam
Pagina afdrukken E-mail


Woudaap op 50 meter van appartement.
Na een aantal jaren vogels fotograferen in Extremadura (Spanje) besloten we dit jaar naar Lesbos te gaan. Omdat we niet georganiseerd wilden reizen zochten we het internet af naar ‘vogels op Lesbos’ om te kijken waar de hotspots waren.
Al snel kwamen we op de site van Lopen op Lesbos, waar veel informatie te vinden was over logies, autohuur en vogelplekken. Voor ons een schot in de roos.
Na ons eerste contact met Lopen op Lesbos bleek heel veel mogelijk te zijn tegen een gunstige prijs. Besloten om via hen een appartement te boeken en een auto te huren. De vliegreis boekten we zelf.
We zouden van vrijdag 27 april tot en met vrijdag 4 mei 2012 op dit fraaie vogeleiland verblijven.

Voor vertrek ontvingen we een zeer fraaie en complete informatiemap met ruim dertig vogelhotspots, auto- en wandelroutes en duidelijke routekaarten. Om bij de vogelplekken te komen waren duidelijke routebeschrijvingen bijgevoegd.
Vanwege onze tussenlanding op Athene kwamen we pas om 21:45 op Lesbos aan. Daar stond keurig iemand gereed met een bordje ‘Lopen op Lesbos’. Die bracht ons naar de huurauto, zodat we direct naar ons appartement konden vertrekken.
Het avond-mini-supermarktje, genoemd in de meegeleverde routebeschrijving van het vliegveld naar het appartement, was goed te vinden; hier konden we onze eerste boodschappen voor de volgende ochtend doen. Echter, omdat het al donker was hadden we wel wat problemen om Mytilíni uit te komen richting Skála Kallonís. Uiteindelijk toch gelukt.

Om half twaalf kwamen we aan bij onze accommodatie, waar een goed Engels sprekende gastvrouw ons reeds stond op te wachten. Het appartement zag er prima uit en voldeed helemaal aan onze verwachtingen.
Op onze eerste eerste dag op zoek gegaan naar de dichtbijgelegen zoutpannen. Hier veel vogels gezien, waaronder voor ons een aantal nieuwe soorten die we ook nog goed konden fotograferen.
's Middags ontmoetten we onze buren in het appartement, en bij het uitwisselen van de gespotte vogelsoorten kregen we de tip dat op nog geen 50 meter van het appartement een Woudaap te zien was. In het begin van de avond deze poel bezocht en de Woudaap goed kunnen vastleggen.

Op zo'n 150 meter van het appartement bevinden zich rond het dorpsplein een aantal prima restaurantjes waar je tegen schappelijke prijzen goed kunt eten.
We hebben de hele week mooi weer gehad en veel vogels gezien en gefotografeerd. De beschrijvingen van de vogelroutes waren prima en we hebben er dankbaar gebruik van gemaakt.
Samengevat hebben we een prima vakantie gehad waarbij we dankzij de vele en goede informatie onze tijd zeer nuttig hebben kunnen besteden. Van de vogelsoortenlijst uit de zeer complete informatiemap hebben we iedere avond gebruik gemaakt om het ‘lijsten’ makkelijk te maken.
Wij zijn zeer te spreken over jullie organisatie.

Lesbos, 27 april – 4 mei 2012

 

Bijeneter
Bijeneter

Steltkluut
Steltkluut

Zwartkopgors
Zwartkopgors

Bijeneter
Bijeneter

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact