home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Roland Groenen en Bas Bijl, Voorschoten/Nieuwkoop
Pagina afdrukken E-mail


Terugkijken op een prachtige week.
Van 4 tot 11 mei hebben we heerlijk genoten op Lesbos. We kwamen voor de vogels, maar hebben ook genoten van de andere prachtige natuur, het mooie weer, het heerlijke eten en de vriendelijke mensen.
Ondanks dat het volgens ervaren Lesbosgangers dit jaar een matige vogeltijd was hebben we prachtige soorten gezien. In het totaal kwamen we uit op 122.
De reis was voortreffelijk geregeld door Lopen op Lesbos. Dat bleek al uit de map met documentatie die we vooraf toegestuurd kregen. We hadden zelf behoorlijk wat voorwerk gedaan en leesmateriaal aangeschaft, maar de inhoud van deze map was ruim toereikend voor ons weekje. Keurig verzorgd!

Na een vlekkeloze vlucht stonden een uiterst vriendelijke heer en dame van de autoverhuur ons op te wachten met de huurauto. Overigens zouden we zondag een lekke band krijgen die we, omdat de wielsleutel defect was en de garages gesloten waren, niet konden wisselen. De vriendelijke man van de autoverhuur kwam al lachend met vrouw en ouders de auto omruilen. Een onverwachte service op een zondag, waarop ook nog eens verkiezingen werden gehouden. Ondanks dat de auto uit een andere prijscategorie was hoefden we niets bij te betalen.

De eerst nachten hebben we verbleven in Skála Kallonís. Keurig verzorgd en op 100 meter van het gezellige dorpspleintje. Daar heerlijke gegeten bij Dionysus en Médusa, waar de Nederlandse Dorien ons zeer vriendelijk te woord stond. Met name Médusa is een absolute aanrader.
Ook de bakker bij het dorpspleintje, die nog op hout stookt, is een aanrader. Zeer vriendelijk en heerlijk brood.
In en rond Skála Kallonís zijn plekken te over om met veel plezier vogels te observeren en te fotograferen.

Het tweede deel van de week verbleven we in Sígri. De reis naar Sígri was, net als alle andere reisbewegingen, keurig beschreven in de toegezonden map. Ook dit appartement was weer keurig verzorgd en voorzien van terras met uitzicht op de in de zee ondergaande zon.
In Sígri voortreffelijk gegeten bij Cavo d’Oro, aan het haventje met de voeten bijna in zee. Heerlijke verse vis! In de straat van dit restaurant ligt rechts een supermarktje, waar ze heerlijk wijn verkopen. Omdat dit uit grote kartonnen verpakkingen komt, wordt de wijn getapt in plastic flessen, niet nadat eerst stevig geproefd mocht worden!

Toen we in de ochtend niet zo snel de bakker konden vinden werd ons de route voorgelopen door een wat oudere Griek met wandelstok. Bij de nog gesloten bakkerij werd de wandelstok tegen het raam gehanteerd om duidelijk te maken dat er klanten waren!
Rond Sígri is veel vogelpracht te zien. Vooral de route over de kustweg naar Eressós levert veel mooie soorten op. Vooral als je even de tijd neemt om te gaan zitten is er van alles te zien.

De laatste nacht sliepen we in een eenvoudig hotel in Charamída. Uiterst vriendelijke mensen, maar
de accommodatie maakte, wellicht omdat het nog heel vroeg in het seizoen was, een wat troosteloze indruk. Bij het hotel rechtsaf bevond zich op loopafstand een prima taverne, waar men een groot stuk goed vlees en verse vis serveerde.
Helaas is het rietmoeras in de buurt van het hotel helemaal dicht gegroeid, zodat er voor wat betreft de vogels niet zo heel veel te beleven viel.

Na het ontbijt de volgende dag vetrokken we weer richting vliegveld, waar de dame van de autoverhuur ons weer op stond te wachten, hoewel we veel te vroeg waren. Ook de terugvlucht, die veel eerder vertrok, verliep prima en zodoende konden we terugkijken op een prachtige week, mede dankzij de inspanningen van Lopen op Lesbos.

Lesbos, 4 – 11 mei 2012

 

Bijeneters
Bijeneters

Zwarte Ooievaar
Zwarte Ooievaar

Steltkluut
Steltkluut

Kuifleeuwerik
Kuifleeuwerik

Steenuil
Steenuil

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact