home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Heleen en Marc, Driebergen
Pagina afdrukken E-mail


Het weer werkte super mee.
Na een curieuze vlucht met drie landingspogingen op Samos kwamen we op 20 april heelhuids aan op Lesbos. Een bewolkte dag met goede vooruitzichten voor de rest van de week. Door de vertraging besloten we alvast een deel van het eiland te gaan verkennen, het hooggelegen Agiásos en zijn omgeving. We werden direct getrakteerd op een Turkse boomklever en een twaalftal andere soorten vogels, maar ook op prachtige vlaktes met volop bloeiende bloemen. Van ons plan om binnendoor via de thermale baden naar Skála Polichnítou te rijden hebben we afgezien, daar de weg er een beetje teveel 4WD uitzag …

Vier nachten verbleven we bij Léfteris en Erika in Skála Polichnítou, vier dagen met veel genot en plezier. Elke ochtend een uitstekende ontbijt (drie dagen aan zee), een rondleiding in de olijfolieperserij, de heerlijke warmwaterbaden van Polichnítos (een echte aanrader, echt doen, super lekker!), de vele vogels waaronder de lang gezochte Wielewaal (een stuk of tien tegelijk), de mooie orchideeën op de Olympus, het heerlijke eten in Skála Polichnítou, maar vooral in Nifída bij Tavérna Giótis, dat alles maakte de start van deze vakantie onvergetelijk.

Het weer werkte super mee toen we naar Sígri vertrokken, alleen waren er onderweg teveel plekken om vogels te bekijken, we moesten kiezen en hebben veel geluk gehad met het spotten van een Zwarte Ooievaar. Sígri en omgeving zijn ruiger en kaler dan Skála Polichnítou, maar vol met dierenleven, inclusief een slang die langs de weg een andere slang verorberde. Helaas zagen we de meeste slangen in dode toestand, (moedwillig ?) overreden. Onze poging het versteende woud te bezoeken was vergeefs, helaas dicht (hoe lang nog bleef ongewis bij navraag bij het museum in Sígri).

Onze laatste verblijfplaats, Skála Sikaminéas, mag wel het mooiste pittoreske dorpje van Lesbos genoemd worden: heerlijke sfeer en hartelijke bewoners. De temperatuur was gestegen tot rond de 25 graden en onze wandelingen naar Eftaloú en nabij Klío waren best afzien, met een leuke ontmoeting met Kobus, de landschildpad, een surfende kikker, en vele mooie vlinders (die niet gefotografeerd wilden worden) en de mooie hazelworm die dat wél toestond. Ook hier weer heerlijk gegeten, vooral in Tavérna to Kyma, net buiten het dorp, een echte aanradar (ook om te verblijven).

Tja, en dan zit de vakantie er bijna op en word je verrast door de hartelijke eigenaren van het hotel in Charamída, dat doet verlangen naar meer gasten en glorie. De volgende ochtend mijmerend over de vakantie, wellicht twee dagen hier in Charamída verblijven en meer tijd maken voor het zoeken naar orchideeën en insecten, we waren er te kort…
Kortom een supervakantie, piekfijn geregeld, met uitstekende accommodaties met zeer hartelijke en vriendelijke eigenaren en een super autoverhuurbedrijf.

Lesbos, 20 april – 1 mei 2012

 

ontbijt op het strand
ontbijt op het strand

slang eet slang
slang eet slang

Zwarte Ooievaar
Zwarte Ooievaar

subsoort <em>Ophrys fuciflora</em>?
subsoort Ophrys fuciflora?

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact