Home

Voor de ware liefhebber
Extra vergine olijfolie, ongefilterd

Geen olijfolie in 2023 door het mislukken van de oogst

De oogst van 2023 is mislukt: gemiddeld over Griekenland was deze 85% lager dan de oogst van 2022 en Lesbos vormde hierop geen uitzondering. Er was geen olie leverbaar van de kwaliteit die je van ons mag verwachten (en die ook nog eens bio is). Vanaf september 2024 kan je hier weer olie bestellen.

Lees hier de nieuwsbrief die wij naar onze klanten stuurden.

Over besteolijfolie.nl

De beste olijfolie komt van het Griekse eiland Lesbos, de grootste olijfgaard van de Middellandse Zee. Wij, Ed Peereboom en Jeroen Kans van besteolijfolie.nl, laten al meer dan twaalf jaar lang ieder jaar die heerlijke olijfolie direct na het persen naar Amsterdam komen. In die jaren hebben we een trouwe klantenkring opgebouwd die onze olie weten te waarderen en jaarlijks terugkomen. In die waardering staan ze niet alleen: onze olijfolie wordt ook zeer goed gewaardeerd door een proef-panel van het gespecialiseerde Multichrom.Lab in Athene.

Onze olie is extra vergine en van biologische teelt. De olie is elegant van smaak: fris, grassig, licht fruitig met een beetje amandel en een klein pepertje in de afdronk. Mits goed bewaard (koel!) blijft de olie minstens een jaar op smaak.

Vanaf september 2024 is het mogelijk te bestellen. In december wordt je olie dan geleverd. De olie komt in twee verpakkingen van elk 5 liter: bag in box met kraantje of het klassieke blik. Let op als je bestelt: we laten maar een keer per jaar verschepen, dus bestel voldoende voor een heel jaar. We houden slechts een kleine voorraad aan.

Doe als de Grieken en geef deze bijzondere olie cadeau aan geliefden en bekenden. Speciaal daarvoor sluiten we acht etiketten bij die je dan op een fles kan plakken die je zelf gevuld hebt. Of geef een blik cadeau als kerstpakket.

Blijf op de hoogte

Ongeveer zes keer per jaar stuurt besteolijfolie.nl een nieuwsbrief uit waarin we je op de hoogte houden van het wel en wee van onze olie. Hieronder kun je je abonneren op onze nieuwsbrief.