home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Olijfolie-ijs hip and happening
Pagina afdrukken E-mail


29 september 2017
'IJs van extra vergine olijfolie is helemaal hip', kopt het onvolprezen internetmagazine The Olive Oil Times deze week. Trendy ijsmakers gebruiken steeds vaker olijfolie in plaats van de traditionele dierlijke vetten.
Resultaat: frissere, vollere smaken, minder zoet en een aangenaam mondgevoel, aldus het tijdschrift.

En dus is het niet verwonderlijk dat er tijdens de Gelato World Tour, begin deze maand in Rimini, Italië, een olijfijsmaker onder de finalisten was. Hij presenteerde er zijn Extra Virgin Olive Oil Cream gemaakt van de Coratina-olijf uit Puglia.

Toch was hij niet de eerste: al in 2014 creëerde de jonge Amsterdamse chef Elmar Gerekink voor zijn restaurant een ijsdessert met olijfolie uit Lesbos, gemaakt van de inheemse Koloví-olijf.
Een zeer bijzonder ijs met de frisse, zoetige, grassige tonen die zo kenmerkend zijn voor Lesbosolie en hem onderscheiden van andere olijfolie uit Griekenland.

Het dessert, prachtig gecombineerd met zachte, donkere chocola met noot en rijpe kers en een saus van karamel, staat helaas niet meer op de kaart:
Elmar sloot inmiddels zijn restaurant en rijdt nu festivals af met zijn mobiele keuken Hete Bliksem.
En sleepte daarmee dit jaar meteen het predicaat 'beste foodtruck van Nederland' in de wacht!

Meer weten over olijfolie? Klik dan hier.
Olijfolie bestellen? Klik dan hier.

 

olijfolie-ijs, Rome
olijfolie-ijs, Rome

dessert met Lesbosolijfolie-ijs, Amsterdam
dessert met Lesbosolijfolie-ijs, Amsterdam


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact