home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Een gouden combinatie!
Pagina afdrukken E-mail


10 september 2017
Donkere chocola en extra vergine olijfolie: het blijkt een gouden combinatie.
Tijdens een groot cardiologiecongres in Barcelona, eind augustus, presenteerde de Italiaanse Rossella Di Stefano, als cardiologe verbonden aan de universiteit van Pisa, de resultaten van een opzienbarend onderzoek.

Het werd al langer vermoed, maar nog nooit zo onomstotelijk aangetoond: het dagelijks eten van een stukje donkere chocola van 72% verrijkt met natuurlijke polyphenolen uit extra vergine olijfolie zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de kans op hart- en vaatziekten: aderverkalking wordt tegengegaan, goed cholesterol bevorderd, hoge bloeddruk verlaagd.

Diverse producenten hebben inmiddels al 'extra virgin chocolate' op de markt gebracht, zoals L'Espérantine uit Marseille en het Italiaanse K+M.
Het wachten is nu op een Nederlandse producent.

Meer weten over de heilzame werking van olijfolie?
Klik dan hier

 

chocolade met olijfolie <em>L'Espérantine</em>
chocolade met olijfolie L'Espérantine

chocolade met olijfolie <em>K+M</em>
chocolade met olijfolie K+M


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact