home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Vloeibaar goud
Pagina afdrukken E-mail


17 mei 2017
Rijdend langs de noordkant van het Olymposgebergte zien we een olijfgaard. Op zich niet zo bijzonder op een eiland met meer dan 11 miljoen olijfbomen, maar de oogverblindende bloemenweide eronder maakt dat we draaien en terugrijden.
Hoewel nog veel boeren hun gaarden ploegen, laat een toenemende aantal olijftelers de natuur zijn gang gaan: gras wordt kort gehouden door schapen of paarden, uitwerpselen bevruchten de grond, nieuwe planten en kruiden komen op en beïnvloeden op hun beurt de smaak van de olie.
Dat, samen met het bijzondere, inheemse olijfras Koloví, dat alleen hier voorkomt, maakt dat de olie van het eiland totaal anders smaakt dan die uit de rest van Griekenland: licht, zacht, grassig, artisjokachtig, notig…
Het vloeibare goud van Lesbos!

 

kruiden beïnvloeden de smaak
kruiden beïnvloeden de smaak


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact