home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Suze Mechelse, Voorschoten
Pagina afdrukken E-mail


Verse Angelica, geurend op kamer
Wat in het vat zit….. vertraagt, maar hier alsnog mijn reactie naar aanleiding van mijn verblijf op Lesbos.

Auto
De autoverhuur ging uitstekend, bij vertrek stond de auto met chauffeur te wachten, ik kreeg een extra kaart mee met advies voor bezienswaardigheden.
Bij het inleveren na tien dagen – ik werd weer keurig op de afgesproken tijd opgewacht – vertelde ze van het matige aantal toeristen.
De auto was in orde, de opvang vriendelijk en heel correct.

Accommodatie
Ik belde naar de accommodatie met inschatting van mijn aankomsttijd. Het is fijn dat de eigenaresse dan zegt: de deur is al open, ga gerust naar binnen als je eerder arriveert. Ik was wat eerder, verse bloem van Angelica (engelwortel) geurend op de kamer, mét fruitbonbons met papiertje van de accommodatie.
Ik kreeg het mooie appartement boven: schoon, Wifi, dichtbij centrum, prima parkeerplaats.
Goede plek!

Vogelgids
En dan weer gids Eléni: heel deskundig, scherpe blik en goede kennis van het eiland en de vogels, handelt kordaat bij een bijensteek, rijdt voor mij een uur om.
Jullie aantekenboekje met vogellijst heb ik weer dankbaar gebruikt!
Ter illustratie een stukje uit het dagboek dat ik op Lesbos heb bijgehouden…
‘We bezoeken diverse locaties zoals: Méssa, Achladerí, de Vouvárisrivier, de berg Olympus en de zoutpannen.
We zien Zwartkopgors, Witwangstern, Roodstuitzwaluw, Bosruiter, Bijeneter, Grauwe klauwier, Purperreiger, Kleine strandloper, Steltkluut, Huis-, Boeren- en Rotszwaluw, Dwergoor- en Steenuil, Kemphaan met gebroken poot, Temmicks strandloper, Casarca, Zwarte ooievaar, Kleine zilverreiger, Visdiefje, Kuifleeuwerik, Flamingo en Puttertje.
Eléni was vastbesloten om me de broedende Turkse boomklever te laten zien, maar het eerste nest bleek leeggehaald, mogelijk door een wezel, het tweede was leeg, mogelijk omdat ze al waren uitgevlogen.
Vogels zijn dit jaar ook bijna twee weken vroeger, in april zijn er ongewoon warme en droge weken geweest. Ter compensatie gaan we nog langs een Steenuil én rijden speciaal naar de Dwergooruil in Agía Paraskeví.’

De routebeschrijvingen zijn duidelijk, maar ik ben te ambitieus. Slechts tien dagen Lesbos, een huurauto voor de hele periode, twee dagen een gids, dagtour naar het noorden en het westen én dan ook nog af en toe een dag lummelen, wandelen, hardlopen, fotograferen…
Uiteindelijk direct al besloten om zo mogelijk volgend jaar weer naar Lesbos te gaan. Nog steeds veel plaatsen waar ik nooit ben geweest…
Dank voor de organisatie en tot volgend jaar!

Lesbos, 9 – 19 mei 2016

 

Bijeneter
Bijeneter

Rosse waaierstaart
Rosse waaierstaart

af en toe een dag lummelen
af en toe een dag lummelen

Oostelijke blonde tapuit
Oostelijke blonde tapuit

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact