home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Jan en Corrie Vincent, Heeze
Pagina afdrukken E-mail


Allemaal onzinverhalen!
Het was een geweldige vakantie!
In de aanloop er naartoe kregen we een goede indruk van jullie organisatie. Goede communicatie en alles soepel geregeld. Dit werd nog versterkt toen we het informatiepakket ontvingen. In één woord geweldig! Heel uitgebreid, met kaarten, folders, lijsten van vogels, orchideeën, vlinders en ook de bijzondere vogelplekken.
Ook de routekaartjes naar de diverse overnachtings- plekken en de aanbevolen wandelingen waren subliem. Onze complimenten, want dit hebben we nog niet eerder gezien.

Ook op Lesbos zelf was het goed geregeld.
Het autoverhuurbedrijf stond ons op te wachten.
Bij ons eerste adres, in Charamída, werden we al verwacht, en de accommodatie was perfect, met een mooi uitzicht op de baai vanuit onze kamers, met zelfs voorbijzwemmende dolfijnen.
Het jammere was dat het een grote accommodatie was waar we helaas de enige gasten waren.
De volgende plek, in Skála Kallonís, was ook erg goed. Een moderne studio waar we door de eigenares elke dag verrast werden met een lekkernij op tafel.
Ook hier werden we verwacht en de dagen hier waren voor ons vogelaars heel bijzonder.

Van hier naar Sigri, waar we ook verwacht werden, en waar de accommodatie goed was, maar niet bijzonder. Wel goed gelegen op twee kilometer van het dorp. Helaas arriveerden we hier tijdens de paasdagen, wat nogal wat problemen opleverde met boodschappen doen. Winkels enkele dagen gesloten, zeer beperkte openingstijden van de kleine supermarkten en weer andere openingstijden van de groenten- en fruitwinkel. Hierdoor werden we wel verrast, maar uiteindelijk hebben we het allemaal op kunnen lossen.

Dan naar onze laatste plek, in Agiasos.
Jullie beschrijving over het aanmelden was goed en na korte tijd konden we over de kamer beschikken.
Ook hier helaas de enige gasten. Het voordeel was dat we onze auto op de binnenplaats van het pelgrimshuis mochten parkeren. Dus geen gesjouw met koffers en andere spullen, of het parkeren van de auto aan het begin van het dorp.
Een bijzonder compliment verdient het ontbijtadres: een geweldig ontbijt en zeer flexibel met de tijden: op de vertrekdag zelfs mogelijk om 6 uur ‘s morgens, om op tijd op het vliegveld te zijn.
Een heel leuke tent met zeer vriendelijke en gastvrije eigenaren, in één woord top!

Tot slot terug naar het vliegveld, waar de vertegenwoordiger van het autoverhuurbedrijf zich op de afgesproken tijd liet zien, en na een korte inspectie was de zaak afgehandeld.

We hebben geen specifieke opmerkingen over de documentatie en de reis.
Het was in één woord geweldig georganiseerd!
Alleen hadden we wat problemen met onze heen- en terugvlucht, doordat de KLM een aantal weken voor de vlucht het tijdschema had aangepast, waardoor de aansluiting in Athene slecht was.
Hierdoor hebben we noodgedwongen een overnachting in Athene moeten boeken (was toch wel interessant om iets van de stad te zien), en op de terugweg hebben we een aantal uren op het vliegveld moeten wachten.
Blijkbaar is het toch moeilijk om vluchten naar Lesbos te regelen die goed aansluiten, maar ook nog redelijk in prijs zijn. Van andere mensen vernamen we dat in april en mei zelfs enige chartervluchten op het laatste moment gecancelled werden vanwege te weinig passagiers.

Van lokale mensen vernamen we dat het aantal toeristen dit jaar dramatisch laag was, blijkbaar vanwege de slechte berichtgeving over Griekenland in het algemeen en het vluchtelingenprobleem specifiek op Lesbos. Allemaal onzinverhalen!
We hebben niets of zeer weinig gezien van de vluchtlingen (een paar reddingsvesten op het strand en twee vluchtelingen die om een sigaret en een vuurtje vroegen). Dus allemaal sterk overdreven, helaas lijdt de lokale bevolking hier het meeste onder. Jammer.

Tot slot hartelijk dank voor de voortreffelijke organisatie: we zullen uw organisatie van harte aanbevelen bij onze vrienden en kennissen.

Lesbos, 20 april – 4 mei 2016

 

wandeling bij Charamída
wandeling bij Charamída

Oostelijk dambordje (<em>Melanargia larissa</em>)
Oostelijk dambordje (Melanargia larissa)

wandeling bij Charamída
wandeling bij Charamída

Scharrelaar
Scharrelaar

Sígri
Sígri

klaprozen
klaprozen

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact