home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Heleen en Marc, Driebergen-Rijsenburg
Pagina afdrukken E-mail


Gelukkig weerzien met Lesbos
Onze tweede trip naar Lesbos had met vlucht- annuleringen wat meer planningsuitdagingen, die door de crew van LOPEN OP LESBOS snel gladgestreken werden. Zo kwamen we op een regenachtige zaterdag in vogelaarsparadijs Skála Kallonís … heerlijk veel vogels gezien in de gebieden in en om het dorp, met als toetje twee dagen op pad met vogel- en natuurgids Eleni, een echte aanrader voor natuurliefhebbers, want naast veel vogels hebben we genoten van haar informatie over bloemen, vlinders, reptielen, etc.

Als tweede bestemming hadden we gekozen voor het ruige wilde westen nabij Sígri, ook een vogelaars- bestemming bij uitstek. De accommodatie lag perfect nabij het lokale strand en de vogelplek Sanatorium.

Sígri bleek zeer toegeeflijk wat betreft vogels die we nog niet eerder op Lesbos gezien hadden: Smyrnagors, Scharrelaar, Isabeltapuit, Nachtzwaluw… Daarnaast was het weer goed toeven bij Cavo d'Oro, met heerlijke verse vis in de grotere maten (haai, harder en dorade).

Bij Leftéris en Erika was het heerlijk ontbijten, de zoutpannen van Skála Polichnítou waren echter nog niet allemaal gevuld (men was bezig), dus hebben we de stoute schoenen aangetrokken, zijn gaan wandelen en hebben daarna bijna dagelijks de heetwaterbaden in Polichnítos bezocht.

De wandelingen waren niet mals, daar de temperatuur naar (voor ons) grote hoogte steeg en het zweet ons dus rijkelijk begeleidde … maar de bloemenzee die ons begroette maakte veel goed, inclusief de schapenkoppen die de boze geesten op afstand hielden.

Plomári is de ouzohoofdstad van Lesbos en Griekenland, en dat kon je zien, ruiken en proeven… van de vier distilleerderijen hebben we twee of meer flesjes kunnen scoren … heerlijk met wat water erdoor en je proeft de verschillen…

Myrta gaf ons een zeer interessante rondleiding door een deel van haar olijfgaarden en liet ons haar vloeibare goud proeven.
Ook hier weer aan de wandel, maar deze keer 'hors categorie', soms steil omhoog of omlaag, maar met geruststellende beschrijvingen: 'je stuit sowieso op een landweg'.

Na afloop van het wandelen was het goed toeven op het strand en in de zee voor het appartement…

Als afsluiting hadden we besloten niet een, maar twee dagen in Charamída te verblijven … waar we aangenaam verrast werden door het hotel met kamer met uitzicht op het vogelrijke moeras en de zee.
De eigenaren verwenden ons met heerlijke vis (zeebrasem, tarbot) en eigen gerechten (omelet met courgettebloemen) … smullen … en nu weer thuis … weer een supervakantie, met alles tip top geregeld … wanneer gaan we weer?

Lesbos, 25 april – 12 mei 2015

 

op stap met Eléni
op stap met Eléni

Nachtzwaluw Sígri
Nachtzwaluw Sígri

adieu, boze geesten!
adieu, boze geesten!

ouzohoofdstad Plomári
ouzohoofdstad Plomári

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact