home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Nieuws > Chef creëert olijfoliedessert
Pagina afdrukken E-mail


21 april 2014
Als je het niet weet loop je er zo aan voorbij: de kleine zaak op Van Woustraat nummer 110.
En dat zou jammer zijn, want ingeklemd tussen een Marokkaanse groenteboer en een fotowinkel ligt hier een van de best bewaarde culinaire geheimen van Amsterdam: het Frans-Mediterrane restaurant van de jonge chef Elmar Gerekink.
Hoog scorend op recensiesite Iens en de hemel ingeprezen door wijlen Johannes van Dam, die het restaurant in zijn fameuze rubriek in Het Parool een zeer uitzonderlijke 9½ toekende!
‘Een wonder van smaken en structuren, alles perfect uitgevoerd en in balans', aldus Van Dam. 'Ik ken sterrenrestaurants die dit niet halen. Deze chef heeft niet alleen smaak, hij weet ook precies waar hij mee bezig is’.

En zo kon het gebeuren dat Elmar vorige week aan de slag ging met onze biologische extra vergine olijfolie uit Lesbos.
Niet om er een salade mee te besprenkelen of een visje in te bakken, maar om er ijs van te maken!
Een zeer bijzonder ijs met de frisse, zoetige, grassige tonen die zo kenmerkend zijn voor Lesbosolie en hem onderscheiden van andere olijfolie uit Griekenland.
Het dessert, prachtig gecombineerd met zachte, donkere chocola met noot en rijpe kers en een saus van karamel, prijkt nu op de kaart en is te proeven van dinsdag tot en met zaterdag van 12 tot 15 en van 18 tot 22 uur. Reserveren: 020 6646629.

Meer weten over olijfolie? Klik dan hier.
Olijfolie bestellen? Klik dan hier.

 

Elmar toont zijn nieuwste creatie
Elmar toont zijn nieuwste creatie

dessert met Lesbosolijfolie-ijs
dessert met Lesbosolijfolie-ijs


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact