home | werkwijze | lesbos | wanneer | bestemmingen | arrangementen | reacties | nieuws


Home > Reacties > Aline Noot en Karel Moet, Amsterdam en Brassy (Fr.)
Pagina afdrukken E-mail


Onwaarschijnlijk mooie en stille plekjes
We hebben echt een geweldige vakantie gehad! Wat een mooi eiland, wat een hartelijke mensen, wat een mooie natuur en wat een lekker eten!
En wat was je informatie weer uitgebreid en wat bracht het ons naar onwaarschijnlijk mooie en stille plekjes en de lekkerste tavernes!

Je tip om het schiereiland te ronden was erg leuk. Heel mooie route! Onze eerste Griekse koffie gedronken aan het idyllische haventje van Koudouroudiá.
Al vogelend kwamen we tegen 19 uur aan in Sígri, waar Déspina ons hartelijk verwelkomde in haar taverne aan zee. De studio was fantastisch: wat een mooi uitzicht over de baai en wat rustig, ook al ligt het in het dorpje!
We hebben de diverse eettips geprobeerd, maar Ánemos sprong eruit. Heerlijk eten en zeer vriendelijke mensen! Over de bediening in Cava d’Oro waren we minder te spreken.

De wandelingen over het noord- en zuidstrand waren prachtig. We hebben die van het zuidstrand iets ingekort door de auto bij het strand van Tsichliondas neer te zetten, zodat we daar een duik in zee konden nemen aan het eind van de wandeling. We hebben dus eerst de onverharde weg een eind teruggelopen. In het gedeelte langs de zee zijn we een keer verkeerd gelopen: bij de laatste baai hebben we het riviertje dat daarin uitkomt niet diep genoeg landinwaarts gevolgd. Maar het is zulk overzichtelijk terrein dat we uiteindelijk weer goed uitkwamen. Bovendien hebben we door deze 'eigen' route ook grielen gezien!

De autotocht vonden we bijzonder mooi: elke keer weer dat contrast tussen het woeste, ledige landschap en de groene, vruchtbare delen. We reden wat laat op de ochtend weg, maar hadden daardoor het prachtige avondlicht aan het eind van de tocht, wat het landschap extra mooi maakte.

In Skála Polichnítou was het 'thuiskomen': wat een warme ontvangst door Erika en Leftéris, het zijn zulke gastvrije mensen!
Leftéris had sardientjes, brood en salade, druiven en een glas wijn klaar staan voor ons! En elke dag weer zo’n heerlijk uitgebreid ontbijt op het strand: we hebben er erg van genoten!
Ook uitstekende eettips van Leftéris gehad: zo hebben we twee keer in hetzelfde kafeníon in Polichnitos gegeten tussen de lokale bevolking, een erg leuke en lekkere ervaring!

We hebben er twee keer gewandeld. De wandeling naar Lisvori was prachtig. Er was echter geen taverne open, wel een kafeníon waar we allerhartelijkst werden verwelkomd en lekker gegeten hebben.
Ook de wandeling Lámbou Míli was prachtig!
De autoroute was ook erg leuk: maar we vroegen ons of dit te doen was voor een gewone huurauto, met name het stuk tussen Káto Stavrós en Ampelikó.
Het was leuk om op de top van de Olympos te staan en we hebben genoten van het prachtige uitzicht.

We zijn twee keer naar de zoutpannen van Kalloní geweest. We wisten dat begin september niet de beste tijd was om vogels te kijken, maar hebben deze vakantie bij elkaar toch negentig soorten gespot.
De trek was duidelijk wel op gang. En het is altijd leuk om hoppen, bijeneters, koereigers, zwarte ooievaars, slangenarenden, Eleonora’s valken, grielen, steltkluten, Aziatische steenpatrijzen, diverse tapuiten en klauwieren, een blauwe rotslijster en een bruinkeelortolaan, en allerlei steltlopers, strandlopers en plevieren waar te nemen!

Al met al een fantastische vakantie! We gaan zeker terug!

Lesbos, 30 augustus – 10 september 2013

 

uitzicht vanaf de Olympos
uitzicht vanaf de Olympos

studio Sígri was fantastisch
studio Sígri was fantastisch

woest en ledig landschap
woest en ledig landschap

ontbijt op strand
ontbijt op strand

Grauwe klauwier
Grauwe klauwier

Reacties?
Laat anderen delen in uw reiservaringen met LOPEN OP LESBOS.
Stuur een reactie, impressie of reisverslag met foto's naar info@lopenoplesbos.nl.
Wordt uw reactie geplaatst, dan ontvangt u als dank een fraai uitgegeven Nederlandstalig boekje over de schelpen op Lesbos.


boeken | vliegtickets | verzekeren | voorwaarden | garantiestelling | copyright | contact